Laddstolpar i BRF Askims Torg 1

Som en naturligt nästa steg i vart pågående miljöarbete har vi beslutat att investera i laddstolpar vid våra parkeringsplatser. Elbilsmarknaden ökar explosionsartat, och att bygga en infrastruktur som medger laddning i hemmet.

Det spås finnas 2,5 miljoner laddbara fordon i Sverige ar 2030, Kika gärna pa aktuell statistik har: https://www.elbilsstatistik.se/

Vi kommer att upplåta laddmöjligheter på de allra fiesta parkeringar, både utomhus och i garage. Några få parkeringsplatser är undantagna av praktiska och trvgghetsmässiga skäl som att t ex säkra god framkomlighet för utryckningsfordon.

Ladduttagen kommer även att ge tillgång till ett vanligt eluttag att användas för  t.ex rnotorvärmare, kupevärmare eller dammsugare. Föreningen kommer att ha ett antal adaptrar for utlåning vid behov, men man kan självklart använda en egen godkänd adapter.

Arbetet påbörjas den 20:e april och pågar under några veckor. Vid installationstillfället krävs ca en (1) meters arbetsutrymme på respektive parkeringsplats. Vi kan således i de flesta fall stå kvar på vara platser.