Cykelrummen

Det finns ingen särskild bestämmelse för hur och i vilken omfattning en bostadsförening ska tillhandahålla cykelparkering. Styrelsen känner ändå att vi alla ska ha en säker plats för cyklar i våra förråd.

De flesta av cyklarna, som står där idag, har ingen luft i däcken vilket tyder på att de inte används. I cykelrummet i garaget finns 34 cyklar varav 21 stycken är utan luft i däcken. Detta sedan minst förra året. I cykelrummet vid 8-ans förråd finns 19 cyklar varav 17 stycken är utan luft i däcken. Detta sedan flera år tillbaka. Många nya hyresgäster frågar efter en cykelplats vilket inte kan erbjudas då det är överfullt. För att få ordning på vem som verkligen använder sin cykel och även vill ha kvar den så påbörjar vi arbetet med att:

1. Alla cyklar ska märkas upp med lägenhetsnummer. Teip och penna finns i cykelförråden.

2. Alla cyklar kommer även att märkas upp med ett gult plastband som lätt kan tas bort av ägaren om cykeln används. 

3. Vill du spara din cykel fast du inte använder den så placera den i cykelrummet vid 8-ans förråd. Anvisning finns på förrådsdörrarna.

OBS!  I cykelrummet vid 8:ans förråd ska bara cyklar som ”ej används men sparas” ställas. 

4. Använder du inte längre din cykel och vill bli av med den så kan du ställa den på anvisad plats i garaget. Styrelsen tar då ansvar för att den skickas iväg till återvinning eller cykelbutik för försäljning.

5. Och, framför allt, pumpa din cykel så den är redo för användning när sommaren kommer.

6. För dig som vill ha lite hjälp med att få luft i däcken, kontakta Karin Hedberg på 0700433303 så löser hon det ihop med dig.

Utomhus vid hus 8 finns också ett begränsat cykelutrymme för dig, som vill ha din cykel stående ute.

Detta meddelande  går nu ut via Mail, ( i brevlådan till dig som inte har mailadress) samt på anslagstavlan och i garaget. 

Den 28 maj ska alla punkter från 1- 4 gälla.

De cyklar som efter detta datum fortfarande inte är märkta och har kvar plastbandet på cykeln kommer styrelsen att hantera genom kontakt med polisen för att anmäla cyklarna som hittegods. 

SAMMANFATTNING

Märk upp din cykel, ta bort plastbandet, flytta ”spara cykel” till förrådet eller ställ ut cykel som ska kasseras på anvisad plats i garaget. 

Kontaktperson i styrelsen: Karin Hedberg 0700433303.

Nya och gamla lägenhetsinnehavare ska sen kunna hitta en plats att ställa sin cykel.

En ramp planeras på trapporna utanför garagets nödutgång där du kan ta dig in och ut med din cykel. 

Ha en fortsatt härlig vår. 

Styrelsen för Brf Askims torg 1.